Beweegtussendoortjes

Beweegtusssendoortjes

Mijn naam is Kookai van Ginkel en ik ben een vierdejaars student aan de Sportacademie Bokkeduinen. Momenteel loop ik mijn tweede stagejaar bij Sport en Cultuur Zeewolde, waar ik me bezighoud met een boeiend project: beweegtussendoortjes.

Maar wat zijn beweegtussendoortjes precies? Beweegtussendoortjes zijn korte beweegpauzes van ongeveer 15 minuten die ik organiseer voor de kinderen. Waarom doe ik dit? Omdat ik het essentieel vind dat kinderen niet te lang stilzitten gedurende de dag. Bovendien verhogen deze beweegtussendoortjes de concentratie, taakgerichtheid en motivatie van de kinderen aanzienlijk.

Gedurende mijn stage zal ik in een project van 6 weken langskomen om beweegtussendoortjes aan te bieden. Op dit moment bij de groepen 6 en 8 van basisschool de Toermalijn. Samen met de leerlingen gaan we op een leuke en interactieve manier aan de slag om te bewegen en tegelijkertijd plezier te hebben.

Blijf op de hoogte van mijn avonturen en de impact van beweegtussendoortjes op de kinderen door regelmatig onze website te bezoeken. Ook de beweegtussendoortjes bij u op school? Of wilt u er meer over weten? Buurtsportcoach@zeewolde.nl

Met sportieve groeten,
Kookai van Ginkel